Retail Fieldmanager Samsung

Omschrijving

Als Retail Fieldmanager ben je werkzaam binnen de afdeling Consumenten Elektronica van Samsung en ben je samen met de Retail Operations Manager verantwoordelijk voor de resultaten van jullie teams in het veld. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bedenken en uitrollen van de tactische plannen, alsmede voor diverse rapportages en de communicatie tussen diverse stakeholders.

Taken en verantwoordelijkheden:
Jouw belangrijkste taak is het begeleiden en motiveren van jouw teams. Tevens zorg je voor de optimalisatie van hun werkprocessen. Je bent een spin in het web en houdt alle ballen in de lucht zodat jouw teams in het veld hun werk optimaal kunnen doen. Je hebt een can-do mentaliteit en bent niet bang om zelf ideeën uit te werken en te implementeren als je ergens verbeterpunten ziet.

Jouw teams zorgen ervoor dat Samsung volgens plan gepresenteerd wordt binnen de Retail. Je coacht en ondersteunt de teams, om zo het merk Samsung in de winkels naar een hoger niveau te tillen. Je rapporteert hierbij aan de Retail Operations Manager en samen zijn jullie op strategisch niveau bezig om op de lange termijn innoverend te blijven.

Het Ambassador team is op pad in het land en bezoekt verschillende retailers om daar het winkelpersoneel te ondersteunen met de verkoop van Samsung producten. Dit doen ze onder andere door het verzorgen van trainingen en het implementeren van lokale projecten. Je gaat met hen mee op route om hen "on the job" te coachen en bouwt zo ook zelf aan je relatie met de retailers. Tevens sta je in nauw contact met het Shop-in-Shop team. Dit team bestaat uit Samsung verkoopspecialisten die in een Media Markt de ultieme Samsung ervaring deelt met de consument. Je brengt regelmatig een bezoek aan dit team om ze te coachen om het beste uit henzelf te halen en te zorgen dat zij beter hun verkopen kunnen doen.

Samen met de Master Trainer Consumenten Elektronica ben je verantwoordelijk voor het op de juiste manier vertalen van informatie vanuit diverse stakeholders richting de retail. Hoe je hier invulling aangeeft is compleet aan jou. Je kan hierbij acties/promoties bedenken samen met het team en je zorgt dat op beurzen, zoals de VT Wonen Design Beurs, Samsung vertegenwoordigd wordt!

Alles wat je teams doen wordt verzameld a.d.h.v. data. Om te zorgen dat de juiste data richting de afdelingen binnen Samsung gaan rapporteer je regelmatig en overzie je de data. Wat ziet het team en wat is relevant voor Samsung om te weten? Dit bepaal je samen met je manager.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?
Je bent ambitieus, gedreven en een doorzetter. Verder vragen wij het volgende:

 • Minimaal 2 à 3 jaar werkervaring binnen het vakgebied retail, projectmanagement is een pre;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een management functie
 • Afgeronde HBO studie;
 • Organisatorisch sterk;
 • Beheersing Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Woonachtig in omgeving Utrecht/Amersfoort, Apeldoorn/Deventer, Amsterdam, Almere/Lelystad, Den Haag/Rotterdam;
 • Je weet snel te schakelen en pakt de controle wanneer nodig;
 • Je bent empathisch en helpt jouw team bij hun ontwikkeling;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat kan je van ons verwachten?
Een uitdagende en zelfstandige baan, waarbij je jouw talenten volop kunt ontwikkelen én anderen hierbij helpt. Daarnaast bieden wij:

 • Een marktconform salaris;
 • Een pensioenregeling en een kwartaal bonus;
 • Een dienstverband van 40 uur per week, ongeveer 3 dagen in het veld, 2 dagen op kantoor ;
 • Ruimte voor eigen inbreng en veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Auto van de zaak (eventueel privégebruik);
 • Een Samsung smartphone en laptop;
 • Gave bedrijfsuitjes met jouw teams én de jaarlijkse uitjes van CPM natuurlijk!


Interesse?
Graag ontvangen wij dan jouw CV en motivatie voor deze functie. Solliciteer direct via de sollicitatiebutton of neem contact op met Hester voor meer informatie via: 06-83890004.

Voor deze functie zijn er drie sollicitatierondes. Na een telefonisch gesprek met Hester (recruiter), heb je een gesprek bij CPM in Amstelveen met Michelle (Senior Operations Executive) en Hester (recruiter), dan een gesprek bij Samsung met de Retail Operations Manager en Head of Retail & Channel Marketing Benelux.